HJK-Helsinki-Kaikki-Suomen-Suurimmasta-Jalkapalloseurasta
22Oct

HJK Helsinki –Kaikki Suomen Suurimmasta Jalkapalloseurasta

Helsingin Jalkapalloklubi, joka tunnetaan paremmin nimellä HJK Helsinki, on Suomen paras ammattilaisjalkapalloseura. Perustettu vuonna 1907, se sijaitsee Helsingissä ja se on sijoittunut Suomen jalkapallon korkeimpaan luokkaan suurimman osan historiastaan.

Telia 5G -areena toimii seuran pelikenttänä, 10 770 istumapaikalla, jossa on järjestetty kaikki pelit vuodesta 2000 lähtien.

Historia

Joukkueella on 29 mestaruutta, on voittanut 13 Suomen Cupia ja 5 Suomen Liigacupia. Maan menestyneimmät pelaajat ovat pelanneet tässä joukkueessa. HJK on maan ainoa seura, joka on osallistunut UEFA:n Mestarien liigaan. Vuosina 2014-2015 se osallistu UEFA:n Eurooppa liigaan.

Korkein maalimäärä, jonka seura on saavuttanut, oli kaudella 2011-12 Euroopan kaudella 13-0 voitolla Bangor Citysta. Naisten liigalla on myös samanlaista menestystä.

HJK Helsinki Kaikki Suomen Suurimmasta Jalkapalloseurasta 1 - HJK Helsinki –Kaikki Suomen Suurimmasta Jalkapalloseurasta

Peliasu

HJK:n peliasu sisältää HJK:n varusteiden perinteiset värit. Paidassa on sinivalkoisia raitoja. Shortsit ja sukat ovat siniset. Kilpi on pysynyt samanlaisena yli vuosisadan, ainoa asia, jota vuosien varrella on muutettu, olivat kirjaimet, jotta ne olisivat nykyaikaisempia.

Alkuja

Vuoden 1907 aikana seuran perustettiin nimellä Helsingin Jalkapalloklubi – Helsingfors Fotbollsklubb Fredrik Wathénin toimesta. Ensimmäinen kilpailuottelu oli Tammisaaressa Tammisaaren IF:ää vastaan, jonka HJK voitti 2-4.

Alussa HJK oli suosittu suomenkielisten opiskelijoiden keskuudessa, sillä ruotsinkieliset opiskelijat pelasivat mieluummin Unitasissa tai HIFK:ssa. Vuoteen 1908 mennessä useiden kiivaiden keskustelujen jälkeen päästiin sopimukseen ja kieli vaihdettiin suomeksi.

Jotkut ruotsinkieliset jäsenet siirtyivät HIFK:iin ja muihin seuroihin, vain harvat päättivät jäädä.

Vuonna 1909 seura muutti Kaisaniemestä uudelle Eläintarhan stadionille. Ensimmäinen mestaruustittelin voitto tuli vuonna 1911 Lauri Tannerin ollessa seuran puheenjohtaja. Vuoteen 1915 mennessä seura muutti uudelleen, tällä kertaa uuteen päämajaan Töölön Pallokentälle. Toisen maailmansodan aikana HJK menetti 22 jäsentä useissa taisteluissa. By

Vuoteen 1964 mennessä seura voitti kymmenen mestaruutta. Vuosina 1965-66 he osallistuivat ensimmäistä kertaa Euroopan Cupiin Manchester Unitedia vastaan. Tämä peli pelattiin olympiastadionilla; he eivät kuitenkaan onnistuneet voittamaan.

Kaudella 1998-99 HJK oli ainoa suomalainen seura, joka osallistui UEFA:n Mestarien liigan ryhmävaiheeseen. Tähän päivään mennessä mikään muu suomalainen joukkue ei ole onnistunut tekemään niin.

Vuonna 2000 seuran stadion, Telia 5G-Areena, avattiin. Vuosina 2002 ja 2008 he voittivat 20 mestaruustitteliä. Kausi 2009 oli yksi menestyneimmistä. He voittivat kuuri peräkkäistä titteliä vuosina 2009-2014.

Vuonna 2015, useiden siirtojen jälkeen, HJK voitti liigacupin. Tätä saavutusta ei ollut saavutettu vuoden 1998 jälkeen. Vuoden 2017 kamppailussa seura hävisi kolme ottelua.

HJK Helsinki on seura, joka on ollut esimerkkinä sinnikkyydestä, ahkerasta työstä ja kunnioituksesta. He ovat edelleen Suomen parhaita, ja tämä saattaa johtua vastuullisesta työskentelytavasta. Vuosien varrella he ovat onnistuneet tulemaan paremmaksi, he ovat maan ylpeys ja joka päivä lahjakkaat urheilijat haluavat pelata tässä erinomaisessa joukkueessa.