7-Suurinta-Urheilutapahtumaa-Suomessa
12Oct

7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa

Suomalaiset ovat saavuttaneet suurta menestystä eri urheilulajeissa, mutta suosituin urheilulaji Suomessa on jääkiekko. Muut talviurheilulajit, kuten hiihto, ovat varsin suosittuja maan kylmistä lämpötiloista johtuen, ja niihin liittyy erityisesti seitsemän suurta tapahtumaa.

Jääkiekko

7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa 1 - 7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa

Jääkiekko on epäilemättä suosituin urheilulaji Suomessa. Vuosina 1995, 2011 ja 2019 maa voitti Maailmanmestaruuden. Se on yli 200 000 suomalaisen suosikkiharrastus, ja tällä hetkellä rekisteröityneitä pelaajia on 69 000, yli 3000 joukkuetta, 431 seuraa, ja 40 000 peliä pelataan jokaisella kaudella.

Rallin Ajaminen ja Katsominen

7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa 2 - 7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa

Rauno Aaltonen, Pauli Toivonen ja Timo Mäkinen olivat suomalaisia ralliajajia, jotka hallitsivat maailman näyttämöitä 1960-luvulla. Ei ole epäilystäkään siitä, että Suomi on menestynein maa rallin MM-kisoissa ja maa on isännöinyt monia tällaisia tapahtumia.

Rugby

7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa 3 - 7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa

Suomen Rugbyliitossa on yli 16 aktiivista seuraa, vaikka vuonna 2001 seuroja oli vain kaksi. Tuolloin vain ulkomaalaiset pelasivat, mutta ajan myötä suomalaiset osasivat omaksua lajin ja nykyään yli kaksi kolmasosaa pelaajista on suomalaisia.

Naiset ovat hämmästyttäviä tässä urheilulajissa. FIRA 7 naisten EM-kisoissa Suomen joukkue voitti B-ryhmän. On hyvin yleistä nähdä australialaisia, uusiseelantilaisia ja englantilaisia osana joukkuetta tai katsomassa pelejä. Kyseessä on ystävällinen ja hauska kilpailu, jossa rugbya pidetään pelaajien keskuudessa sosiaalisena perinteenä.

Gaelilainen Jalkapallo Suomessa

7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa 4 - 7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa

Helsinki Harps perustettiin vuonna 2011, ja se on amatööriurheiluseura, joka on omistautunut Gaelic Athletic Association pelien pelaamiseen ja mainostamiseen Suomessa.

Kriketti

7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa 5 - 7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa

Suomen Krikettiliitto perustettiin vuonna 1999. Siitä lähtien se on ollut vastuussa krikettipelien järjestämisestä ja kehittämisestä maassa. Tämä urheilulaji on kasvanut melko nopeasti. Tällä hetkellä maassa on yli 20 seuraa.

Keravalta löytyy ensimmäinen nurmikrikettiin omistettu kenttä ja paviljonki, joka toimii Suomen kriketti maajoukkueen kotina.

Kalastus

7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa 6 - 7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa

Noin 10% maasta on veden peitossa, mikä tarkoittaa sitä, että kalastus on maassa melko suosittua. Kalastuskulttuuri perustuu ajatukselle Napata hyvä kala, jonka viedä kotiin ja valmistaa siitä ateria joko jaettavaksi tai itse syötäväksi.

Pyöräretkeily

7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa 7 - 7 Suurinta Urheilutapahtumaa Suomessa

Maastopyöräily ja pyöräily ovat osa suomalaisten jokapäiväistä elämää. Maan vaikuttavat ja vaihtelevat maisemat toimivat täydellisenä maisemana kulttuurin ja luonnon ystäville.

Suomi on maa, joka on täynnä aktiivisia ihmisiä, jotka rakastavat urheilua ja pysyvät terveinä, kuten tämä melko laaja luettelo urheilulajeista osoittaa, että suomaliset nauttivat pelaamisesta ja katselemisesta intohimoisesti.